Die Labyrinthe, Irrgärten und weiteren Attraktionen lassen Besucher begeistert staunen. Wie die besten Spiele ist das dahinterstehende Konzept wunderbar einfach.

Gegenüber anderen Attraktionen bieten Labyrinthe und Irrgärten viele Vorteile:
  • Ob schnell oder langsam - das Tempo entscheidest du. Bei uns muss man nicht Schlange stehen, bevor der Spaß.
  • Es bringt ganz viel Spaß, auch für Erwachsenen.

In Labyrinthia findest du sowohl modernen (mehrwegs-) Irrgärten als auch historischen (einwegs-) Labyrinthen (lese mehr hier unten).
 
Mennesket har altid været fascineret af labyrinter. I årtusinder har labyrinten i den europæiske kultur symboliseret menneskets vej gennem livet, og man har til alle tider forsøgt at aftvinge den dens løsning. Antikkens mennesker ledte efter den endegyldige sandhed, middelalderens mennesker søgte evig frelse, og nutidens mennesker vil finde deres eget ”jeg”. For dem alle synes vejen at gå gennem en labyrint.
 
Når man nævner ordet labyrint, tænker de fleste på indviklede gange, som man kan fare vild i. Der findes dog også andre labyrint-typer, hvor man ikke kan fare vild. Labyrinter er meget forskellige, forekommer på mange måder og er dannet af mange forskellige materialer. Labyrinter findes i mange kulturer og i mange lande. Den ældste type labyrint blev bl.a. lagt i sten helt tilbage i bronzealderen. Den næste type er kirkelabyrinterne, lagt i fliser i middelalderens kirkegulve i 1200-tallet. I Danmark blev de udført som kalkmalerier i 1400-tallet. Den tredje type er hækkelabyrinterne, der blev anlagt i slots- og herregårdsparker i 1400 til 1600-tallet. I dag findes der også forskellige andre former, der f.eks. har bestemte regler man skal følge for at løse labyrintens gåde.

rightpic labgenerelt1
widepic labgenerelt1

Sich zu verirren oder nicht
Der skelnes traditionelt mellem 2 typer af labyrinter: Labyrinter med én vej og labyrinter med flere veje.

Labyrinthe (unicursal = one path)
Er den allerældste form for labyrinter. Der er 2 karakteristiske grundtyper (efter udformningen af mønstre): Den ene er Trojaborgtypen og den anden er Chartres-typen. Mange labyrint-grundplaner tager udgangspunkt i en af disse to typer. Fælles for disse to labyrint-typer er, at når man er nået ind til målet i midten, så har man været igennem alle gangene. Der er ingen blindgange. Man bliver ligesom ført hele vejen ind og ud. Systemet virker harmonisk. Der er ét kontinuerligt gangforløb.

Irrgärten (multicursal = many paths)
Modsat er det med flervejs-labyrinter, som f.eks. hækkelabyrinterne, hvor man kan fare vild, fordi de har blindgange.
Der er hele tiden valgmuligheder. Man stilles til stadighed over for afgørelser: Hvor går den rigtige vej til målet?

 

 

Labyrinthia

Gl. Ryvej 2, Rodelund

Silkeborg Syd

DK-8653 Them

Tel. (+45) 86 84 99 44

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!googlemaps linkheader appstore linkheader googleplay linkheader traveladviser linkheader offbeat linkheader youtube linkheader facebook linkheader Sieh das Smiley Protokoll des Ministerium für Lebensmittel, Landwirtschaft und Fischerei